Als klein jochie vond ik haar kookkunsten niet zo bijzonder. Nu denk ik daar anders over: de kwaliteit én de smaken waren fantastisch. Graag laat ik u de smaken van zo’n nostalgische Kerst proeven. Welkom bij mijn oma thuis. Ga lekker zitten en geniet van een echte Sardijnse Kerstmaaltijd.
Oma’s Kerstmenu
Mijn oma maakte elk jaar ravioli als primo (voorgerecht) en een lammetje of een biggetje uit de oven met mirto bladeren als secondo (hoofdgerecht). En als toetje serveerde ze Sardijnse koekjes. Zelfgebakken, gekregen of geruild. En verder was de tafel gevuld met lekkernijen uit de buurt. Denk aan kastanjes, noten, hazelnoten, artisjokken, venkel, zelfgemaakte varkensworst, schapenkaas, ingemaakte groenten en natuurlijk zelfgebakken brood.
Graag wil ik u inspireren om - in de geest van mijn oma – zelf met Kerst een traditioneel Sardijns Kerstmenu op tafel te zetten.
- Sardijnse ravioli met ragout van scharrelkip. Klik hier voor het recept
- Lamsrack uit de oven met rozemarijn en/of tijm. Klik hier voor het recept
Goede avond, van een kameraad had ik begrepen dat ik pizzabodems kon bestellen graag informatie goed dat in zijn werk gaat. Groetjes Albert