Nieuws
Puur Gianni voor u
Puur Gianni verzorgt regelmatig demonstraties, kooklessen en cursussen. Nieuws daarover vindt u in deze rubriek, afgewisseld met recepten, tips en andere wetenswaardigheden.

Kijk daarom regelmatig in deze rubriek of blader eens door de andere pagina’s van deze website.

  • Wilt u als eerste het nieuws weten, abonneer u dan op onze nieuwsbrief
  • Voor onze menulijsten en nieuwsbrieven heeft u de Adobe Reader nodig. Deze kunt u hier downloaden.

 

Een Sardijnse Kerst bij Oma thuis
Als ik terugdenk aan Kerstmis uit mijn jeugd, zie ik in gedachten mijn oma weer uren in de keuken staan. Ze bereidde altijd 2 min of meer dezelfde gerechten. Ze zette geen grote hoeveelheid gangen op tafel. En ze besteedde ook weinig aandacht aan de presentatie. Wel stak ze haar ziel en zaligheid in de bereiding van een Kerstdiner voor heel de familie.

Als klein jochie vond ik haar kookkunsten niet zo bijzonder. Nu denk ik daar anders over: de kwaliteit én de smaken waren fantastisch. Graag laat ik u de smaken van zo’n nostalgische Kerst proeven. Welkom bij mijn oma thuis. Ga lekker zitten en geniet van een echte Sardijnse Kerstmaaltijd.  

Oma’s Kerstmenu

Mijn oma maakte elk jaar ravioli als primo (voorgerecht) en een lammetje of een biggetje uit de oven met mirto bladeren als secondo (hoofdgerecht). En als toetje serveerde ze Sardijnse koekjes. Zelfgebakken, gekregen of geruild. En verder was de tafel gevuld met lekkernijen uit de buurt. Denk aan kastanjes, noten, hazelnoten, artisjokken, venkel, zelfgemaakte varkensworst, schapenkaas, ingemaakte groenten en natuurlijk zelfgebakken brood.

Graag wil ik u inspireren om - in de geest van mijn oma – zelf met Kerst een traditioneel Sardijns Kerstmenu op tafel te zetten.

  • Sardijnse ravioli met ragout van scharrelkip.  Klik hier voor het recept
  • Lamsrack uit de oven met rozemarijn en/of tijm.  Klik hier voor het recept


Geef een reactie

Naam (verplicht)
Mail (wordt niet getoond) (verplicht)
Jouw Reactie (verplicht)
Tekens (verplicht)
 ZOEK NIEUWS
RECENTE REACTIES
  • Geplaatst door Marco en Lonneke
    op 29.05.2014 om 18:30

    Gianni, mede dankzij jou hebben wij een onvergetelijke feestavond gehad. Wat waren de bruschetta's, de salades en de pizza's geweldig lekker. Dat werd nog eens versterkt door jou enthousiasme, vrolijkheid, behulpzaamheid en passie voor lekker Italiaans eten. Gianni bedankt en tot ziens in de MFA.

FOTOGALERIJ
Een fijn feestje met goede hulp!
Een fijn feestje met goede hulp!
Een fijn feestje in St Michielsgestel op 5 juni 2016. Gianni kreeg er goede hulp van echte pizzabakkers!
bekijk foto's
NIEUWSBRIEF
Algemene voorwaarden - KvK Eindhoven: 17256652Copyright © Puur Gianni. Design & Ontwikkeling Webmark Solutions