Kaviaar van Sardinië
Liefhebbers noemen bottarga liefkozend ‘het kaviaar van Sardinië’. Ze roemen de aromatische, mild zoutige smaak en de wasachtige textuur. Sardijnen houden van zelf gebrouwen likeurtjes en zelf verbouwd en/of bewerkt voedsel. Bottarga is daar een smakelijk voorbeeld van. In het Sardijns bestaat er zelfs een woord voor deze mooie traditie: Sardità. De voorliefde voor pure eenvoud is overigens noodgedwongen. Geïmporteerde producten waren veel te duur.
Gedroogde kuit
Hoofdbestanddeel van bottarga is de gedroogde kuit (de zak met viseieren) van de harder. De kuit wordt uit de vis verwijderd en vervolgens gezout. Na het zouten wordt de kuit tussen houten planken geperst en gedroogd. Bottarga is zowel in één stuk als geraspt in potjes verkrijgbaar. Sardijnen eten bottarga als antipasto, op flinterdun brood of als smaakmaker door de pasta. In de combinatie met pasta, tomatensaus en olijfolie van hoge kwaliteit komt de zoutige smaak volledig tot zijn recht.
Boek Gianni als kok
Geef binnenkort uw zakendiner, familiebijeenkomst of vriendenavond een Italiaans tintje met het bottarga menu van Puur Gianni. Dit speciale, culinaire arrangement geldt voor 6 tot maximaal 12 personen. U betaalt slechts € 47,50 per persoon. Dit bedrag is inclusief de kookkunsten van kok Gianni en tekst en uitleg over de Sardijnse keuken. Wilt u graag een bijpassend wijnarrangement? Dan betaalt u € 62,50 per persoon.
Bottarga menu
Gamberetti con aranci
Garnaaltjes met sinasappel
Linguine con bottarga pecorino
Linguine met bottarga en pecorino
Filette di orata con pomodoro e aceto balsamico
Dorade met tomaat en balsamico azijn
Crostata con frutto di stagione
Italiaans gebak met seizoensfruit
- Dit gerecht besteld u al voor €47,50 per persoon, inclusief de kookkunsten van Gianni!
Afspraak maken
Interesse in een onvergetelijke, culinaire avond met een Sardijns tintje? Bel (06) 33 81 31 23 of neem contact met ons op.
Goede avond, van een kameraad had ik begrepen dat ik pizzabodems kon bestellen graag informatie goed dat in zijn werk gaat. Groetjes Albert