Nieuws
Puur Gianni voor u
Puur Gianni verzorgt regelmatig demonstraties, kooklessen en cursussen. Nieuws daarover vindt u in deze rubriek, afgewisseld met recepten, tips en andere wetenswaardigheden.

Kijk daarom regelmatig in deze rubriek of blader eens door de andere pagina’s van deze website.

  • Wilt u als eerste het nieuws weten, abonneer u dan op onze nieuwsbrief
  • Voor onze menulijsten en nieuwsbrieven heeft u de Adobe Reader nodig. Deze kunt u hier downloaden.

 

Proef Bottarga, dé Sardijnse delicatesse
Onze 12-jarige dochter Roosje is een echte lekkerbek. Ze is verzot op de Sardijnse delicatesse bij uitstek: bottarga. Al haar vakantiegeld heeft ze er aan uitgegeven. Ze eet het zo op, zonder iets erbij. Bent u benieuwd welke 3000 jaar oude visspecialiteit Roosje lekker vindt? Trakteer u zelf dan ook op deze typische, Sardijnse lekkernij. En laat Puur Gianni een heerlijk 4-gangenmenu bereiden.

Kaviaar van Sardinië

Liefhebbers noemen bottarga liefkozend ‘het kaviaar van Sardinië’. Ze roemen de aromatische, mild zoutige smaak en de wasachtige textuur. Sardijnen houden van zelf gebrouwen likeurtjes en zelf verbouwd en/of bewerkt voedsel. Bottarga is daar een smakelijk voorbeeld van. In het Sardijns bestaat er zelfs een woord voor deze mooie traditie: Sardità. De voorliefde voor pure eenvoud is overigens noodgedwongen. Geïmporteerde producten waren veel te duur.

Gedroogde kuit

Hoofdbestanddeel van bottarga is de gedroogde kuit (de zak met viseieren) van de harder. De kuit wordt uit de vis verwijderd en vervolgens gezout. Na het zouten wordt de kuit tussen houten planken geperst en gedroogd. Bottarga is zowel in één stuk als geraspt in potjes verkrijgbaar. Sardijnen eten bottarga als antipasto, op flinterdun brood of als smaakmaker door de pasta. In de combinatie met pasta, tomatensaus en olijfolie van hoge kwaliteit komt de zoutige smaak volledig tot zijn recht.

Boek Gianni als kok

Geef binnenkort uw zakendiner, familiebijeenkomst of vriendenavond een Italiaans tintje met het bottarga menu van Puur Gianni. Dit speciale, culinaire arrangement geldt voor 6 tot maximaal 12 personen. U betaalt slechts € 47,50 per persoon. Dit bedrag is inclusief de kookkunsten van kok Gianni en tekst en uitleg over de Sardijnse keuken. Wilt u graag een bijpassend wijnarrangement? Dan betaalt u € 62,50 per persoon.

 

Bottarga menu

Gamberetti con aranci

Garnaaltjes met sinasappel

Linguine con bottarga pecorino

Linguine met bottarga en pecorino

Filette di orata con pomodoro e aceto balsamico

Dorade met tomaat en balsamico azijn

Crostata con frutto di stagione

Italiaans gebak met seizoensfruit

  • Dit gerecht besteld u al voor €47,50 per persoon, inclusief de kookkunsten van Gianni!

 

Afspraak maken

Interesse in een onvergetelijke, culinaire avond met een Sardijns tintje? Bel (06) 33 81 31 23 of neem contact met ons op


Geef een reactie

Naam (verplicht)
Mail (wordt niet getoond) (verplicht)
Jouw Reactie (verplicht)
Tekens (verplicht)
 



ZOEK NIEUWS
RECENTE REACTIES
  • Geplaatst door Marco en Lonneke
    op 29.05.2014 om 18:30

    Gianni, mede dankzij jou hebben wij een onvergetelijke feestavond gehad. Wat waren de bruschetta's, de salades en de pizza's geweldig lekker. Dat werd nog eens versterkt door jou enthousiasme, vrolijkheid, behulpzaamheid en passie voor lekker Italiaans eten. Gianni bedankt en tot ziens in de MFA.

FOTOGALERIJ
Een fijn feestje met goede hulp!
Een fijn feestje met goede hulp!
Een fijn feestje in St Michielsgestel op 5 juni 2016. Gianni kreeg er goede hulp van echte pizzabakkers!
bekijk foto's
NIEUWSBRIEF
Algemene voorwaarden - KvK Eindhoven: 17256652Copyright © Puur Gianni. Design & Ontwikkeling Webmark Solutions