Recepten
Recepten van Gianni

Zomerrecept: Spigola con carciofi, zafferano e radicchio alle griglia; Zeebaars met artisjokken, saffraan en rode sla van de grill

Italiaans gebak met rabarber
Een lekkere lente-taart

Ingrediënten voor 6 personen

  • 200 gr. poedersuiker
  • 500 gr. meel 00
  • 1 citroenschil, geraspt
  • 250 gr. koude boter
  • 4 eigelen
  • beetje zout
  • 700 gr. rabarber
  • 200 gr. suiker
  • 1 vanille stokje
  • 50 gr. boter
  • 60 gr. thee koekjes of andere droge koekjes

Benodigdheden
Snijplank, mes, rasp, mixer

Bereidingswijze van het deeg
Snij de koude boter in blokjes en meng met een mixer de boter met het meel en een snufje zout. Mix totdat het geheel een kruimelig deeg is, ongeveer 1 a 2 minuten. Doe het kruimeldeeg op een werkblad en voeg de poedersuiker, de geraspte citroenschil en de eigelen toe. Kneed het deeg met de handen totdat het mooi egaal is. Doe het deeg voor minstens 1 uur in de koelkast.

Benodigdheden
Snijplank, mes, pan, houten lepel, bakblik, lepel

Bereidingswijze voor de rabarber
Verwarm de oven voor op 2000
Was de rabarber en snij deze in stukjes. Doe de rabarber, samen met het vanillestokje, in een pan met een klein laagje water en laat op zacht vuur koken. Voeg na 10 minuten de suiker en de boter bij. Meng het geheel goed met een houten lepel en laat het afkoelen. Haal het vanillestokje eruit.
Vet een bakblik in en bedek dit met het deeg. Maak met een vork gaatjes in het deeg. Verkruimel de koekjes en bedek het deeg ermee. Giet het rabarbermengsel erop en maak het oppervlakte egaal met een lepel. Doe de crostata voor 40 minuten in de oven. Laat het afkoelen en dien op met vanille ijs.


Geef een reactie

Naam (verplicht)
Mail (wordt niet getoond) (verplicht)
Jouw Reactie (verplicht)
Tekens (verplicht)
 



untitled

Puur Gianni omdat:

  • Wij uitsluitend werken met eigen gemaakte pizzabodems en verse toppings
  • Gianni een Italiaanse pizzaiolo is die passie heeft voor zijn vak en de Italiaanse sfeer meebrengt op uw feestje of bijeenkomst
  • U van te voren weet waar u aan toe bent qua prijs en verdere afspraken

untitled
Algemene voorwaarden - KvK Eindhoven: 17256652Copyright © Puur Gianni. Design & Ontwikkeling Webmark Solutions