Ingrediënten voor 6 personen
- 200 gr. poedersuiker
- 500 gr. meel 00
- 1 citroenschil, geraspt
- 250 gr. koude boter
- 4 eigelen
- beetje zout
- 700 gr. rabarber
- 200 gr. suiker
- 1 vanille stokje
- 50 gr. boter
- 60 gr. thee koekjes of andere droge koekjes
Benodigdheden
Snijplank, mes, rasp, mixer
Bereidingswijze van het deeg
Snij de koude boter in blokjes en meng met een mixer de boter met het meel en een snufje zout. Mix totdat het geheel een kruimelig deeg is, ongeveer 1 a 2 minuten. Doe het kruimeldeeg op een werkblad en voeg de poedersuiker, de geraspte citroenschil en de eigelen toe. Kneed het deeg met de handen totdat het mooi egaal is. Doe het deeg voor minstens 1 uur in de koelkast.
Benodigdheden
Snijplank, mes, pan, houten lepel, bakblik, lepel
Bereidingswijze voor de rabarber
Verwarm de oven voor op 2000
Was de rabarber en snij deze in stukjes. Doe de rabarber, samen met het vanillestokje, in een pan met een klein laagje water en laat op zacht vuur koken. Voeg na 10 minuten de suiker en de boter bij. Meng het geheel goed met een houten lepel en laat het afkoelen. Haal het vanillestokje eruit.
Vet een bakblik in en bedek dit met het deeg. Maak met een vork gaatjes in het deeg. Verkruimel de koekjes en bedek het deeg ermee. Giet het rabarbermengsel erop en maak het oppervlakte egaal met een lepel. Doe de crostata voor 40 minuten in de oven. Laat het afkoelen en dien op met vanille ijs.