Recepten
Recepten van Gianni

Zomerrecept: Spigola con carciofi, zafferano e radicchio alle griglia; Zeebaars met artisjokken, saffraan en rode sla van de grill

Spigola con carciofi, zafferano e radicchio alle griglia. Zomerrecept
Elk seizoen trakteert Puur Gianni u op een smaakmaker uit de Italiaanse keuken.

Aan het einde van de zomer is het de beurt aan een recept dat u eenvoudig zelf kunt bereiden; Zeebaars met artisjokken en rode sla van de grill

  • Artisjok is een zomergroente die in Nederland goed verkrijgbaar is bij de gespecialiseerde groenteboer en soms ook in de supermarkt. Artisjokken zijn in Italië zeer geliefd en worden in allerlei recepten gebruikt. De artisjok is rijk aan ijzer en vezels en zorgt voor een goede afwisseling op het menu.
  • Rode sla is familie van de cichorei. Vaak eten Italianen de rode sla rauw in salades. Gegrild is deze groente ook bijzonder lekker.
  • Zeebaars is een vis met veel smaak. Deze zoete smaak combineert uitstekend met het bittere van de cichorei en de artisjok. De saffraan geeft het gerecht een mooie   oranjeachtige kleur.

Ingrediënten voor 4 personen:

800 gr. zeebaars0,125 gr. saffraan
4 artisjokkeneen glas witte wijn
250 gr. rode sla of cichoreieen glas water
1 ui, in plakjes gesnedeneen glas rode wijnazijn
1 teen knoflook, fijngesneden4 eetlepels olijfolie
5 blaadjes salieeen lepel balsamico azijn
3 blaadjes laurierzout en peper naar smaak

 

Bereidingswijze

Artisjokken

Maak de artisjokken schoon en verwijder de harde blaadjes. Snij deze doormidden en verwijder met een mespunt het baardje in het midden. Snij de artisjokken in dunne plakjes en plaats ze in een kommetje met de rode wijnazijn. Laat de artisjokken zo minstens een half uur staan.

Cichorei

Roodlof of rode cichorei wordt meestal rauw in een salade gegeten. Gegrild zijn deze twee groentes ook de moeite waard. Verwarm een koekenpan of een grillpan op laag vuur. Snij de cichorei in 8 parten en bestrooi die met zout en peper. Voeg vervolgens twee eetlepels olijfolie toe. Leg de cichorei parten daarna op de grill of koekenpan, totdat de blaadjes wat bruin en zacht zijn. Leg de cichorei op een bord en breng de partjes op smaak met balsamico-azijn.

Zeebaars

Kies een koekenpan met deksel die groot genoeg is voor de hele vis. Verwarm de pan, voeg 2 eetlepels olijfolie toe en bak de gesneden ui en knoflook glazig. Giet de artisjokken af en dep ze af met keukenpapier. Bak de artisjokken met de ui en knoflook mee. Voeg na ongeveer 5 minuten het glas water, de witte wijn, laurier, salie en saffraan toe. Leg hierop de zeebaars, bestrooi die met zout en peper en bedek de pan met een deksel. Laat het geheel 20 minuten stoven, zonder dat u de deksel van de pan haalt.

Tip: de vis is gaar als je de ruggengraat makkelijk uit de vis kunt trekken (zonder de vis open te snijden. Test dit uit in de pan). Versier een schaal met de gegrilde rode sla, de zeebaars (al dan niet gefileerd) en de artisjok.


Geef een reactie

Naam (verplicht)
Mail (wordt niet getoond) (verplicht)
Jouw Reactie (verplicht)
Tekens (verplicht)
 



untitled

Puur Gianni omdat:

  • Wij uitsluitend werken met eigen gemaakte pizzabodems en verse toppings
  • Gianni een Italiaanse pizzaiolo is die passie heeft voor zijn vak en de Italiaanse sfeer meebrengt op uw feestje of bijeenkomst
  • U van te voren weet waar u aan toe bent qua prijs en verdere afspraken

untitled
Algemene voorwaarden - KvK Eindhoven: 17256652Copyright © Puur Gianni. Design & Ontwikkeling Webmark Solutions