Recepten
Recepten van Gianni

Zomerrecept: Spigola con carciofi, zafferano e radicchio alle griglia; Zeebaars met artisjokken, saffraan en rode sla van de grill

Broccoli soep met eekhoorntjesbrood en kastanje
Als het herfst is kijken we uit naar het moment dat de kastanjebomen hun vruchten laten vallen. Dan gaan we naar de plek waar onze favoriete tamme kastanjebomen staan in de hoop dat het dit jaar een goede oogst zal zijn.

Het is belangrijk om er op tijd bij te zijn om de beste kastanjes te zoeken en op te rapen. Dan is de kans het grootst dat je tevreden naar huis gaat met een volle zak glanzende kastanjes. Wanneer de kastanjes droog zijn kun je ze poffen op een vuurtje of in een oven. Om ze daarna met z’n alle op te peuzelen. Tenminste dat doen wij. De kunst is om de gloeiende kastanjes te pellen zonder je handen te verbranden. Het is werkelijk leuk om al deze moeite te doen. Niet alleen voor het plezier van het zoeken en verzamelen maar zeker ook voor de overheerlijke smaak van gepofte kastanjes. Ook roept dit alles ieder jaar weer een gevoel op van vervlogen tijden, warmte en knusheid. Omdat het zo leuk is om te koken met wat de natuur ons biedt.

In Nederland is deze heilzame vrucht niet zo bekend. Dit in tegenstelling tot Italië waar de castagni heel populair zijn en ze op allerhande wijze verwerkt en gegeten worden. Kastanjes poffen is slechts een van de toepassingsmogelijkheden. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om kastanjes te gebruiken. We willen jullie laten meegenieten van onze liefde voor de kastanje en een recept van Gianni geven. Dit recept heeft hij uitgekozen omdat het een heerlijke verwarmde soep is en omdat er eekhoorntjesbrood in zit, een paddenstoel die in dit seizoen makkelijk te koop is.

Zuppa di broccoli con funghi & castagne

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2  broccoli, in parten verdeeld
  • 300 gr. gepelde kastanjes
  • 50 gr.  Grana Padano
  • 3 e.l.  extra virgine olijfolie
  • 200 gr.  eekhoorntjesbrood
  • 1 teen  knoflook, fijngesneden
  • 1 liter bouillon, liefst zelfgemaakte groenten bouillon
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Giet 3 e.l. olie in een pan en bak de stukjes broccoli 2 a 3 minuten. Voeg hierna beetje bij beetje de bouillon bij de broccoli toe en laat dit 10 minuten koken.

Om het bruine vliesje van de kastanjes te halen plaats je de kastanjes in kokend water en kook dit 20 minuten. Giet het water af en laat de kastanjes afkoelen. Nu laat het bruine vliesje makkelijk los. Doe de kastanjes vervolgens in een koekenpan, zonder olie, en laat deze 10 minuten op zacht vuur bakken totdat ze krokant zijn.

Snij de paddenstoelen in reepjes. Verwarm olie in een pan en doe fijngesneden knoflook erbij (niet bruin laten worden). Voeg de paddenstoelen toe en laat deze 10 minuten bakken.
De broccoli met een mixer fijnmalen en de Grana Padano erbij doen. Het geheel goed mengen. Zet het soep hierna nog eventjes op het vuur. Verdeel de soep in vier porties en versier de soep met de kastanjes en de paddenstoelen. Dien heet op. Serveer met een stukje brood en een goed glas wijn…..

Buon appetito!


Geef een reactie

Naam (verplicht)
Mail (wordt niet getoond) (verplicht)
Jouw Reactie (verplicht)
Tekens (verplicht)
 



untitled

Puur Gianni omdat:

  • Wij uitsluitend werken met eigen gemaakte pizzabodems en verse toppings
  • Gianni een Italiaanse pizzaiolo is die passie heeft voor zijn vak en de Italiaanse sfeer meebrengt op uw feestje of bijeenkomst
  • U van te voren weet waar u aan toe bent qua prijs en verdere afspraken

untitled
Algemene voorwaarden - KvK Eindhoven: 17256652Copyright © Puur Gianni. Design & Ontwikkeling Webmark Solutions