Lamsrack uit de oven
Benodigdheden voor 4 personen
- 1,5 kilogram lamsrack
- 1,5 kilogram aardappelen
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout
- 3 takjes rozemarijn
- Geraspt Pecorino Sardo (goed verkrijgbaar)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Was de rozemarijn en hak de blaadjes fijn. Pel de knoflook. Dep de lamsrack schoon met keukenpapier. Pak een ovenschaal en vet deze in met de olijfolie. Doe vervolgens het vlees, de aardappelen, de rozemarijn en de knoflook en wat zout in de schaal. Meng alle ingrediënten en bestrooi ze met Pecorino Sardo. Plaats het gerecht 1 uur in de oven. Keer het vlees 2 of 3 keer om.
Dien de ‘lamsrack uit de oven’ warm op en serveer er bij voorkeur rauwkost bij.