Recepten
Recepten van Gianni

Zomerrecept: Spigola con carciofi, zafferano e radicchio alle griglia; Zeebaars met artisjokken, saffraan en rode sla van de grill

Sardijnse ravioli met ragout van scharrelkip
Oma's Sardijns Kerstrecept

Vulling

Benodigdheden voor 4 personen

·       250 g Ricotta, liefst van schaap

·       250 g geraspte Pecorino kaas,

·       2 eieren

·       lepeltje nootmuskaat

·       4 eetlepels bladpeterselie

·       snufje zout

Bereiding

Snij de peterselie heel fijn. Pak een kom en meng de gesneden peterselie met de Pecorino, de eieren, de nootmuskaat en een snufje zout.

Deeg

Benodigdheden

·       320 gram semola rimacinata (hele fijne griesmeel)

·       lauw water

·       snufje zout

Bereiding

Meng in een kom de griesmeel beetje bij beetje met het lauwe water tot een homogene massa.

Het deeg mag niet te zacht zijn. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten. Neem ongeveer een kwart van het deeg. Rol het met een deegroller uit op een met bloem bestoven aanrecht of plank. Gebruik daarna een pastamachine om het deegvel fijn te krijgen (tot stand 6). Herhaal deze stappen met de rest van het deeg.

Schep de vulling in kleine hoopjes op de ene helft van het deeg. Houd daarbij een gelijke afstand aan. Vouw de andere helft eroverheen en druk het deeg rond de vullingen goed aan. Snijd er vervolgens ravioli van en druk de randen goed dicht.

Ragout

Benodigdheden

  • 1 scharrelkip
  • 1 middelgrote winterpeen
  • 1 ui
  • 2 stengels selderie
  • 1 liter biologische tomatensaus
  • olijfolie
  • laurierblad
  • glaasje witte wijn
  • zout en peper
  • Geraspte Pecorino kaas

Bereiding

Plaats een grote braadpan op het vuur en verhit hierin de olijfolie. Voeg de fijngesneden ui, wortel en selderij toe en laat het groentemengsel 10 minuten op zacht vuur bakken. Snij de scharrelkip in stukken en plaats de stukken bij de groenten. Braad de kip 5 a 6 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat die uitdampen. Zet het vuur laag en voeg ten slotte de tomatensaus, het laurierblad en zout en peper (naar smaak) toe. Laat de ragout nu met een deksel op de pan 1 uur zachtjes koken. Haal enkele keren het deksel eraf en roer met een houten lepel door de pan. 

Serveer de ragout over de ravioli en bestrooi het gerecht met Geraspte Pecorino kaas. 


Geef een reactie

Naam (verplicht)
Mail (wordt niet getoond) (verplicht)
Jouw Reactie (verplicht)
Tekens (verplicht)
 



untitled

Puur Gianni omdat:

  • Wij uitsluitend werken met eigen gemaakte pizzabodems en verse toppings
  • Gianni een Italiaanse pizzaiolo is die passie heeft voor zijn vak en de Italiaanse sfeer meebrengt op uw feestje of bijeenkomst
  • U van te voren weet waar u aan toe bent qua prijs en verdere afspraken

untitled
Algemene voorwaarden - KvK Eindhoven: 17256652Copyright © Puur Gianni. Design & Ontwikkeling Webmark Solutions